Колеги,някой знае ли къде се намира датчика за положението на коляновия вал на алфа 159 1.8мпи?Забива ми грешка като загрее п0335,свалих шайбата на пистовия ремък,свалих и капака на анг.ремък,но не го откривам?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Местоположение датчик колянов вал АР 159 1.8?
Collapse
X
-
Да,сваля се стартера и датчика е заврян в една дупка,много трудно се процедира.Оказа се обче,че проблема си остава и не знам вече какво да правя.Колата студена няма проблем,като загрее светва чека и забива въпросната грешка,като колата минава в сервизен режим и не иска да върви.alfa 159 1,8 mpi/lpg
Comment
-
Да не би да имаш проблем с инсталацията. Потърси кои са пиновете за въпросния датчик и пусни директни кабели от датчика до компютъра. Така ще изключиш това като вероятност.
Въпросната грешка за датчика на коляновия вал ли се отнася конкретно ?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Да,само тази грешка излиза,придружена с моментно изчезване на оборотомера,щракане откъм ключалката на багажника и някакво цъкане като от реле,идващо именно от платката с бушоните.Колата седя 1месец в сервиз,смениха компютър,една дузина модули,ключове+гълтача,нов софтуер,обучения и тем подобни и няма резултат.alfa 159 1,8 mpi/lpg
Comment
-
Трябва да се гледа с осцилоскоп сигнала на датчика (директно на неговия изход). Не ходи в сервизи, където сменят насляпо компютри и пр. по метода проба - грешка, без да са установили действителната причина за проблема.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Без да имам претенции за разбирач, ми се струва че имаш проблем в инсталацията. Много е вероятно някъде да имаш претъркани кабели или нещо нагризано от гризачи.
Тъпото е че не се проверяват лесно тези неща. Като цяло можеш да проследиш кабела на датчика до буксата на компютъра най-просто казано. Също така да видиш кое реле цъка, да проследиш и неговите кабели. Общо взето се гледа всичко което те усъмни или издаде признак за проблем.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
Comment